Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Κείμενο που διδάσκεται στην Α' Γυμνασίου, μιλά για τη σχέση 25χρονου ηλεκτρολόγου με 15χρονη μαθήτρια! (Δείτε το κείμενο)

Τη σχέση της 15χρονης Αλέκας με τον 25χρονο Σάκη περιγράφει ένα κείμενο που περιέχεται στο τετράδιο εργασιών της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α' Γυμνασίου

Το κείμενο αυτό διδάσκεται, σύμφωνα με το iefimerida, σε παιδιά ηλικίας 13 ετών, συνομήλικα της Χριστίνας από τα Σπάτα, η υπόθεση της οποίας απασχόλησε την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες.Ο μέσος αναγνώστης του συγκεκριμένου τετραδίου Εργασιών αντιλαμβάνεται ότι...
το συγκεκριμένο απόσπασμα από το βιβλίο της Ρούλας Κακλαμανάκη «Γραφές Αθωότητας» τοποθετήθηκε εκεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του εγχειριδίου, που δεν είναι άλλος από το να γίνουν αντιληπτές από τους μαθητές οι διαφορές ανάμεσα στο γραπτό και τον προφορικό λόγο.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο απόσπασμα που περιγράφει τη σχέση της 15χρονης Αλέκας με τον 25χρονο Σάκη, τον ηλεκτρολόγο, τον πρώτο έρωτα της τάξης τον οποίο κρυφοξέρουν όλοι οι μαθητές και σχολιάζουν προκαλεί αίσθηση και συζητήσεις για το κατά πόσο έπρεπε να βρίσκεται στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο.

Jkeimenoa

Δεν υπάρχουν σχόλια: