Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ο Δήμος Σιθωνίας συμμετέχει στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»


Η Πανελλαδική Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» διοργανώνεται για 17η συνεχή χρονιά από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και θα διαρκέσει από την 1η έως την 31η Μαΐου.
Ο Δήμος Σιθωνίας συμμετέχει στη φετινή εκστρατεία και σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Νικήτης και την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων» θα καθαρίσουν την ακτή του Αϊ- Γιάννη Νικήτης, την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 από τις 10 το πρωί. Ο Δήμος Σιθωνίας καλεί παράλληλα όλους τους δημότες να.....
συμμετέχουν στη δράση αυτή.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/ MAP) και υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω.).

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του αναφέρει: «Πρόκειται για μια προσπάθεια που αποσκοπεί αφενός στο να ευαισθητοποιήσει τους συνδημότες μας, εμπλέκοντάς τους ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου στο να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φυσικές περιοχές. Η συμμετοχή του Δήμου Σιθωνίας στην πανελλαδική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» είναι η πρώτη περιβαλλοντική δράση για το φετινό καλοκαίρι, ενώ προγραμματίζονται κι άλλες παρόμοιες δράσεις με άλλους φορείς το προσεχές διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: